skip to Main Content

Intocht Vierdaagse

Om negen uur vertrok de bus vanuit Zaltbommel naar Nijmegen. Het was gelukkig toch nog redelijk weer en later op de dag hadden we zelfs alleen maar zon. We vertrokken extra vroeg met oog op de eventuele files. Uit het verleden weten we dat het richting Nijmegen, zeker op de slotdag van de vierdaagse, gigantisch druk kan zijn. Tot onze grote verbazing reden we in één keer door. Onze goed meedenkende chauffeur zette ons bijna op het parcours af. Op deze manier was het dus niet ver lopen naar de Oranjesingel.Net voor de bocht naar de finish stond een podium waar wij en nog een andere kapel om en om moesten gaan spelen deze dag. Het wachten was nu op het tijdstip dat we mochten beginnen. We hadden het getroffen want in de buurt van het podium was alles wat we nodig hadden. (van wc’s tot hotdogkraam) Daarbij kregen we nog een lunch en consumpties. Het spelen ging lekker op het podium. Deze was overdekt en voorzien van twee microfoons zodat we te horen waren op de gehele Oranjesingel. Dit was ‘s-avonds ook goed terug te horen bij het programma Hart van Nederland. Bij veel beelden was onze muziek te horen op de achtergrond. De camera van SBS6 stond dan ook precies in de bocht. Het is heel bijzonder om te mogen spelen op dit fantastische evenement.

Veel respect voor de mensen die deze vierdaagse hebben uitgelopen. We hebben blije mensen gezien maar ook veel die er echt helemaal doorheen zaten. Vooral op de Wedren want daar komen de wandelaars uiteindelijk om hun speldje te halen. Ook daar hebben we even muziek mogen maken. Na hier even gespeeld te hebben zijn we terug gegaan naar het podium op de Oranjesingel.Het was wel een hele trip terug te komen want het was inmiddels dubbel zo druk geworden. Onze collega-kapel stopte om 16.00 uur waardoor wij nog twee uur aan de bak konden. Ongeveer een kwartier voor tijd benaderde de cameraploeg van SBS6 ons om hun loper Eric Bunte aan te moedigen met muziek.I n de verte kwam deze aanstrompelen. Net daarvoor hadden we nog voor een groep buitenlandse militairen gespeeld die nog even want danspasjes uitvoerde op Tribal Dance.

Eric werd vlak voor ons geïnterviewd. In de uitzending van SBS6 die avond kwamen we nog even in beeld en werd dit interview uitgezonden. Moe maar ook voldaan zijn we om 18.45 uur weer terug naar Zaltbommel gegaan. De meeste van ons hebben die avond nog half slapend op de bank of op bed naar SBS6 en tv Gelderland gekeken. Kijken of de opgestelde camera’s in onze buurt nog een glimp van ons hadden opgevangen. En ja hoor dit was zeker het geval. Uiteraard deden we het hier niet voor, maar het is toch leuk om ons terug te zien.

 

Back To Top