Loading images...

Author Archive

Op zondag 2 juni heeft Zwajé de la Mimol het festival in Lommel België gewonnen . De weersvoorspellingen voor deze dag waren meer dan goed. Het kwik zou zelfs  oplopen tot  30 graden. Het briesje maakte dat het goed was uit te houden . Voor de club gelukkig want the show must go on. Een week geleden bleek de nieuwe set al goed in de smaak te vallen tijdens het optreden in Gorinchem(Open havendag). De optredens in Lommel liepen voorspoedig . Uiteraard krijg je op zo’n dag ook mee wat andere kapellen doen. Met name De Uitslapers uit Dongen en de winnaar van voorgaande jaren Black Wooow vielen bij ons in de smaak. We hadden met veel rekening gehouden maar niet dat we eerste zouden worden bij de jury. Des te leuker is het om dan te winnen en met een voldaan gevoel huiswaarts te keren.

De theatervoorstelling Rotsvast voor Roparun in de Bommelse Poorterij is afgelopen zondag een groot succes geworden. De aanwezige toeschouwers werden getrakteerd op een programma dat spetterde van de afwisseling.

Zaltbommel – Natuurlijk was er in de show een belangrijk aandeel weg gelegd voor de muziek van blaasorkest Zwajé de la Mimol, dat samen met de Brandwijk Bommelerwaard Runners garant stond voor een goede organisatie van deze middag voor het goede doel: het mooie werk van de Stichting Roparun. Het orkest van de Karel gaf een bijna Proms-achtige voorstelling van een aantal bekende songs. De band Het Hollands Spoor vertolkte op subtiele wijze samen met het orkest de titelsong van de show: Rotsvast. De dansgroep van Paulette Willemse zorgde op professionele wijze voor een sierlijk stuk ballet op het podium. Het duo Daan en Kees de Bruin zorgde voor de vrolijke zangnoot. En Roparunner Gerard Bambacht bracht wat gevoeligere liedjes, begeleid op piano en gitaar door Angela de Rooij. Heel verrassend was het innemende optreden van de folkgroep Imbue die sfeervolle Middeleeuwse- en Renaissanceklanken ten gehore bracht. Namens de Stichting Roparun gaf Arie Wezemer op een indrukwekkende manier uitleg over het goede doelenwerk dat door de stichting wordt verricht. alle Roparunteams in het land dragen daar hun steentje aan bij. Zoals dus ook de Bommelerwaardse Roparunners. Na afloop was het gezellig napraten in de foyer van De Poorterij. Waarbij de Roparun bij iedereen toch wel het onderwerp van gesprek was. Dat de Roparun leeft in de Bommelerwaard mag wel duidelijk zijn. De opbrengst van deze middag zal toch al gauw een paar duizend euro zijn.

De Brandwijk Bommelerwaard Runners werken nu richting de Promenadeloop van 14 april. En daarna natuurlijk naar de Roparun zelf in het Pinksterweekend.

Kijk voor meer informatie op www.bommelerwaard-runners.nl.
Bron : weekblad De Toren ma 12 mrt 2018

In navolging op de zeer succesvolle theatershow “Geen brug te ver” in 2014 van blaasorkest Zwajé de la Mimol en de Brandwijk Bommelerwaard Runners, zal er op zondagmiddag 11 maart 2018 een nieuwe theatershow plaatsvinden onder de naam “Rotsvast” voor Roparun.
De voorstelling zal plaatsvinden in theater De Poorterij in Zaltbommel, aanvang 14.00 uur.

Het belooft een zeer gevarieerde middag te worden met zang, dans en uiteraard veel muziek!

Tijdens deze middag kunt u o.a. genieten van:

Blaasorkest Zwajé de la Mimol
Balletschool Paulette Willemse
Zangers Daan en Kees de Bruin
zangers Rob Duvivier en Peter Schroeder
Imbue
Orkest “De Karel”
Band: Het Hollandspoor
en nog meer verrassende optredens

Voor een entreebedrag van slechts € 12,50,- kunt u getuige zijn van deze fantastische middag die geheel in het teken zal staan van het goede doel. Want de opbrengst gaat naar de Stichting Roparun, voor structurele hulp aan mensen met kanker!

Deze middag wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van een aantal sponsoren en natuurlijk dankzij de medewerking met Theater De Poorterij in Zaltbommel!!

Bestel nu uw kaarten al en mail naar zwajedelamimol@hotmail.com of gerard@fysiobambacht.nl

In navolging op de zeer succesvolle theatershow “Geen brug te ver” in 2014 van ons blaasorkest en de Brandwijk Bommelerwaard Runners zal er op zondagmiddag 11 maart 2018 een nieuwe theatershow plaatsvinden onder de naam “Rotsvast”voor Roparun.

De voorstelling zal plaatsvinden in theater De Poorterij in Zaltbommel.
Het belooft een zeer gevarieerde middag te worden met zang, dans en uiteraard veel muziek!

Voor een entreebedrag van slechts € 12.50,- kunt u getuige zijn van deze fantastische middag die geheel in het teken zal staan van het goede doel. Want de opbrengst gaat naar de Stichting Roparun, voor structurele hulp aan mensen met kanker!

Deze middag wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van een aantal sponsors en natuurlijk dankzij de medewerking met Theater De Poorterij in Zaltbommel!!
Op korte termijn kunt u veel meer lezen op onze site over deze middag.
U kunt de datum natuurlijk alvast noteren .

Reserveren van entreebewijzen kan vanaf heden via: zwajedelamimol@hotmail.com
Het motto van de Roparun is:
“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven“.

Ook dit jaren waren wij weer aanwezig bij het Rinus Frasa toernooi voor een muzikale noot(zaterdag 28 mei 2016)

Echter blijft het niet bij alleen muziek maken dit seizoen. Een aantal  muzikanten gaan de uitdaging aan om in augustus te komen voetballen in Everdingen.

Voetballers van het recreantenteam van SC Everstein vormen samen met voetballende muzikanten twee teams.

Dat gaat wat worden …..hou de site maar in de gaten !!!!

 

HET ZWAJÉ-LIED(melodie Ad Grooten/tekst Zwajé de la Mimol en Ad Grooten)

Na meer dan twintig jaren

Met een bas en een trompet

Met trommels en met bekkens

Hebben wij de grootste pret

Op klompen ooit begonnen

Nu clips, cd’s en meer

Met plezier, telkens weer

Gaan de mollen flink tekeer

 

Met steun voor goede doelen

Daar zijn we wel voor in

Vierdaagse tot aan Roparun

Altijd zin heeft dus veel zin

Zaltbommel, dat is ons thuishonk

Zwart met geel, de juiste sfeer

Met plezier, telkens weer

Gaan de mollen flink tekeer

Refrein:           Zwajé! O, het is een wonder

Zwajé! Ja, je mag er zijn

Zwajé is zo bijzonder

Op een feest of blaasfestijn

Zwajé! Nee, ik kan niet zonder

Zwajé gaat als een speer

Met plezier, telkens weer

Gaan de mollen flink tekeer

 

Dus rijdt in menig weekend

Onze brandweerbus weer voor

Dankzij een lange adem

Blazen wij nog jaren door!

 

Refrein 2x

 

Met plezier, telkens weer

Van de mollen wil je meer

Met plezier, telkens weer

Gaan de mollen flink tekeer

Op 9 april as zal Ad Grooten samen met de muzikanten van Zwajé de la Mimol(tijdens een workshop) gaan werken aan de afronding van een eigen Latin-nummer

Dit nummer is in opdracht gemaakt voor ons blaasorkest.

De melodie is inmiddels door Ad al opgenomen , nu de tekst en verdere afwerkingen nog.

Als alles meezit zal het nummer ook deze dag voor het eerst te horen zijn.

Rond 16.00 uur zal Zwajé de la Mimol een optreden verzorgen aan de Waalkade (in Zaltbommel) tijdens de jaarlijkse promenadeloop.
Info Ad Grooten:

Ad Grooten werd op 27 juni 1962 geboren op Curaçao. Hij speelde in diverse bands alvorens hij op Middeloo met een aantal studiegenoten van de studie muziektherapie de folkband Pater Moeskroen oprichtte. In deze band speelde Grooten een belangrijke rol door de meeste teksten te schrijven en nummers te componeren. Met Pater Moeskroen behaalde hij top 10 hits: onder andere Roodkapje en Hela Hola (Tuthola). Grooten speelt allerlei snaarinstrumenten, fluiten en doedelzak. Hij is een veelgevraagde studiomuzikant en schrijft regelmatig liedjes voor andere artiesten. Verder profileert hij zich als schrijver van kinderrepertoire. In 2015 verscheen zijn boek De sprookjeskoningin, met splinternieuwe sprookjes, prachtig geïllustreerd door Martijn van der Linden. Bij dit boek maakte Ad Grooten samen met Ruth Bakker een muzikale theatervoorstelling.

 

Ook is hij actief als vaste tekstschrijver en componist voor de kinderband Cowboy Billie Boem en schreef hij “Sprookjesboom de Musical” voor de Efteling.

 

Hij speelt momenteel bij Paul van Loon en andere snuiters en treedt op met zijn eigen band Mannen van Naam

 

Wij wensen een ieder prettige feestdagen en een gelukkig en gezond 2016 toe!!!!

In 2016 laten wij zeker weer van ons horen …….tot dan !

Groetjes,

Muzikanten van blaasorkest Zwajé de la Mimol

 

 

 

Op 30 augustus mag Zwajé de la Mimol zorg dragen voor de muzikale omlijsting!!!!!!!Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont zaterdagmiddag 30 augustus bij voetbalvereniging S.c. Everstein in Everdingen de landelijke campagnedag bij van de Zwaluwen Jeugd Actie.
Pupillen en junioren hebben het afgelopen jaar tijdens voetbaltoernooien en -wedstrijden geld ingezameld voor deze actie, zodat sport- en spelvoorzieningen kunnen worden aangeschaft voor hun gehandicapte leeftijdsgenootjes.
Tijdens de campagnedag worden demonstratiewedstrijden gespeeld, waaronder voetbal door D/E jeugd, rolstoelhockey en rolstoeldansen. Prinses Beatrix woont een aantal demonstraties bij en spreekt met de deelnemers. Daarnaast neemt zij het ingezamelde bedrag van de Zwaluwen Jeugd Actie in ontvangst voor het Prinses Beatrix Spierfonds.
De actie is een samenwerkingsverband met de KNVB. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van het Prinses Beatrix Spierfonds.
Klik hier voor de foto’s

Het was even heel vroeg opstaan op zaterdag 21 juni 2014.

Niet de grootste hobby van iedereen maar toch waren de meeste erop gebrand er op tijd te zijn.

Om kwart voor zes vertrokken we richting Ameland.

Twee en half uur in de auto richting de veerboot. De sfeer zat er al vroeg in .

In Holwerd aangekomen staken er donkere wolken op en een zeer koud windje.

Gelukkig heeft onze sponsor de club allemaal in nieuwe jassen gestoken zodat de kou te trotseren was.

Het was nog heel even spannend of twee muzikanten van ons de boot zouden halen.

Zij vertrokken nl van hun vakantiehuisje uit Friesland maar hadden vertraging opgelopen.

Het was nog maar 10 a 15 minuten voor de aftocht dus was deze hoop al opgegeven.

(Ze moesten nl hun auto nog parkeren en met de pendelbus mee)

 

Wonder boven wonder stonden ze toch ineens op de boot zodat de voltallige club naar de overkant kon.

De oude trouwe brandweerbus ging voor deze gelegenheid mee naar het eiland.

Tot de nok toe gevuld met koffers , tassen , slagwerk etc etc .

Aangekomen op Ameland stonden er  bussen klaar om ons  vervolgens naar Hollum te brengen.

In deze plaats moesten we gaan optreden.

Inmiddels was de zon gaan schijnen en was de temperatuur zeer aangenaam.

Na wat kiekjes te hebben gemaakt van onze nieuwe jassen (die gelijk uit zijn gegaan aangezien het niet meer koud was)hebben we even wat ingeblazen.

Het was een klein stukje lopen naar het eerste podium. Mooi gezicht al die gestreepte broeken zo

“s-morgens vroeg door de verlaten straten van Ameland.

 

In de kern van de plaats Hollum aangekomen was het daar al wel heerlijk druk.

Er waren al koren aan het zingen en blaaskapellen aan het musiceren.

 

Om 11.55 uur betraden we voor het eerst het podium. Even mooi de gelegenheid rustig aan te beginnen maar ook om wat nieuwe nummers uit te proberen.

Hierna moesten we 2 uur wachten voor het volgende podium.

Heerlijk neergestreken op het terras in de zon hebben we  genoten van verschillende optredens (maar uiteraard ook van het bier en de frisdrank.)

 

De bevolking op Ameland is erg aardig dus al snel heb je contact.

Velen van ons hebben deze twee dagen dan ook leuke gesprekken gevoerd (jaja dat kunnen we ook )

Rond half twee hebben we achteraf nog wat nummers doorgespeeld voordat we het tweede podium konden betreden.

 

Om twee uur betraden we het tweede podium met onze nieuwe set.

Deze liep lekker en het publiek reageerde super enthousiast.

We kregen een enorm applaus en mochten nog twee extra nummers spelen.

 

Toen was het weer tijd voor een biertje,fris en een likeur.

Er is veel gelachen en de sfeer in de groep was erg goed.

 

Ook het derde en tevens laatste optreden werd erg goed ontvangen door het publiek.

Hierna was er een grote finale met alle kapellen en koren .

Zoals gewoonlijk altijd een chaos maar wel gezellig.

 

Inmiddels begonnen de eerste magen gigantische te knorren.

Een van onze muzikanten had een leuk restaurantje weten vast te leggen waar we heerlijk hebben gegeten. Met de instrumenten op tafel kon het niet uitblijven nog een aantal nummers te maken.

 

Gerbrand schitterde weer met een mooie trompetsolo. Na het betalen van de rekening konden we naar onze slaapgelegenheid. Even omkleden en weer terug naar het feestgedruis.

Anita (onze nieuwe trompettiste) was nog één van de weinige die niet veel gedronken had en werd gebombardeerd tot chauffeur van de avond en nacht. Bij deze nog hartelijke dank daarvoor namens de club Anita ….helemaal top.

In het centrum speelde er een twee mans formatie (de helden van het eiland) . Nou dat waren ze ook want ze speelde de sterren van de hemel.

Jong en oud vierde feest waar de bewoners van het vastenland eens een voorbeeld aan zouden kunnen nemen.

Inmiddels was het al diep in de nacht en heeft Anita meerdere van ons heen en weer gereden.

De nacht was uiteraard onrustig met veel gesnurk en andere geluiden.

 

Rond half negen zat iedereen weer aan het ontbijt.

Hierna volgde er voor sommige een strandwandeling en een potje voetbal.

Om elf uur begonnen sommigen waar we mee geëindigd waren nl met het bier. Wat past daar nu beter bij dan een bittergarnituur …..tijd maakt dan niet meer uit toch?

Ook de terugtocht was erg gezellig ….het waren twee super mooie dagen ..

 

 

.