Loading images...

Nieuws

Op zondag 2 juni heeft Zwajé de la Mimol het festival in Lommel België gewonnen . De weersvoorspellingen voor deze dag waren meer dan goed. Het kwik zou zelfs  oplopen tot  30 graden. Het briesje maakte dat het goed was uit te houden . Voor de club gelukkig want the show must go on. Een week geleden bleek de nieuwe set al goed in de smaak te vallen tijdens het optreden in Gorinchem(Open havendag). De optredens in Lommel liepen voorspoedig . Uiteraard krijg je op zo’n dag ook mee wat andere kapellen doen. Met name De Uitslapers uit Dongen en de winnaar van voorgaande jaren Black Wooow vielen bij ons in de smaak. We hadden met veel rekening gehouden maar niet dat we eerste zouden worden bij de jury. Des te leuker is het om dan te winnen en met een voldaan gevoel huiswaarts te keren.

In memoriam Mari van Hees 

Al een geruime tijd was bekend dat hij ziek was en niet meer beter zou worden. 

Hij heeft afgelopen jaren geknokt en gestreden maar ook heel veel genoten. Hij heeft er alles aan gedaan om het leven zo aangenaam en lang mogelijk te maken. 

Helaas is afgelopen nacht onze trompettist Mari van Hees overleden op 56-jarige leeftijd. 

Mari was voor ons een gedreven, sociale en fanatieke muzikant.  

Bij het aannemen van een optreden was hij vaak de eerste die zijn vinger opstak dat hij erbij zou zijn. 

We hebben vele muzikale momenten met elkaar doorgebracht. 

Op zondag 18 november 2018 jl. heeft onze club een serenade gebracht aan Mari. 

Hij genoot zichtbaar en was heel erg verrast. Hij gaf aan: “Dit is het mooiste wat je voor mij kan doen.” 

  

Zijn verzoeknummer was: Pappie loop toch niet zo snel. 

  

We gaan Mari heel erg missen, maar zeker niet vergeten. 

 
 
 
Pappie loop toch niet zo snel 
Pappie loop toch niet zo snel 
Loop wat zachter, toe 
Want ik ben al zo moe 
Pappie loop toch niet zo snel 

 

 

 

 

 

 

 

De theatervoorstelling Rotsvast voor Roparun in de Bommelse Poorterij is afgelopen zondag een groot succes geworden. De aanwezige toeschouwers werden getrakteerd op een programma dat spetterde van de afwisseling.

Zaltbommel – Natuurlijk was er in de show een belangrijk aandeel weg gelegd voor de muziek van blaasorkest Zwajé de la Mimol, dat samen met de Brandwijk Bommelerwaard Runners garant stond voor een goede organisatie van deze middag voor het goede doel: het mooie werk van de Stichting Roparun. Het orkest van de Karel gaf een bijna Proms-achtige voorstelling van een aantal bekende songs. De band Het Hollands Spoor vertolkte op subtiele wijze samen met het orkest de titelsong van de show: Rotsvast. De dansgroep van Paulette Willemse zorgde op professionele wijze voor een sierlijk stuk ballet op het podium. Het duo Daan en Kees de Bruin zorgde voor de vrolijke zangnoot. En Roparunner Gerard Bambacht bracht wat gevoeligere liedjes, begeleid op piano en gitaar door Angela de Rooij. Heel verrassend was het innemende optreden van de folkgroep Imbue die sfeervolle Middeleeuwse- en Renaissanceklanken ten gehore bracht. Namens de Stichting Roparun gaf Arie Wezemer op een indrukwekkende manier uitleg over het goede doelenwerk dat door de stichting wordt verricht. alle Roparunteams in het land dragen daar hun steentje aan bij. Zoals dus ook de Bommelerwaardse Roparunners. Na afloop was het gezellig napraten in de foyer van De Poorterij. Waarbij de Roparun bij iedereen toch wel het onderwerp van gesprek was. Dat de Roparun leeft in de Bommelerwaard mag wel duidelijk zijn. De opbrengst van deze middag zal toch al gauw een paar duizend euro zijn.

De Brandwijk Bommelerwaard Runners werken nu richting de Promenadeloop van 14 april. En daarna natuurlijk naar de Roparun zelf in het Pinksterweekend.

Kijk voor meer informatie op www.bommelerwaard-runners.nl.
Bron : weekblad De Toren ma 12 mrt 2018

Theatershow Rotsvast een succes te noemen !!

In navolging op de zeer succesvolle theatershow “Geen brug te ver” in 2014 van blaasorkest Zwajé de la Mimol en de Brandwijk Bommelerwaard Runners, zal er op zondagmiddag 11 maart 2018 een nieuwe theatershow plaatsvinden onder de naam “Rotsvast” voor Roparun.
De voorstelling zal plaatsvinden in theater De Poorterij in Zaltbommel, aanvang 14.00 uur.

Het belooft een zeer gevarieerde middag te worden met zang, dans en uiteraard veel muziek!

Tijdens deze middag kunt u o.a. genieten van:

Blaasorkest Zwajé de la Mimol
Balletschool Paulette Willemse
Zangers Daan en Kees de Bruin
zangers Rob Duvivier en Peter Schroeder
Imbue
Orkest “De Karel”
Band: Het Hollandspoor
en nog meer verrassende optredens

Voor een entreebedrag van slechts € 12,50,- kunt u getuige zijn van deze fantastische middag die geheel in het teken zal staan van het goede doel. Want de opbrengst gaat naar de Stichting Roparun, voor structurele hulp aan mensen met kanker!

Deze middag wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van een aantal sponsoren en natuurlijk dankzij de medewerking met Theater De Poorterij in Zaltbommel!!

Bestel nu uw kaarten al en mail naar zwajedelamimol@hotmail.com of gerard@fysiobambacht.nl

In navolging op de zeer succesvolle theatershow “Geen brug te ver” in 2014 van ons blaasorkest en de Brandwijk Bommelerwaard Runners zal er op zondagmiddag 11 maart 2018 een nieuwe theatershow plaatsvinden onder de naam “Rotsvast”voor Roparun.

De voorstelling zal plaatsvinden in theater De Poorterij in Zaltbommel.
Het belooft een zeer gevarieerde middag te worden met zang, dans en uiteraard veel muziek!

Voor een entreebedrag van slechts € 12.50,- kunt u getuige zijn van deze fantastische middag die geheel in het teken zal staan van het goede doel. Want de opbrengst gaat naar de Stichting Roparun, voor structurele hulp aan mensen met kanker!

Deze middag wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van een aantal sponsors en natuurlijk dankzij de medewerking met Theater De Poorterij in Zaltbommel!!
Op korte termijn kunt u veel meer lezen op onze site over deze middag.
U kunt de datum natuurlijk alvast noteren .

Reserveren van entreebewijzen kan vanaf heden via: zwajedelamimol@hotmail.com
Het motto van de Roparun is:
“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven“.

Zwajé heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten en daarom deze keer een aantal foto’s bij elkaar gevoegd om je een impressie te geven van deze tijd.

Hallo allemaal, na enkele mooie momenten van bedenken, schrijven en opnemen hebben we nu toch echt ons eigen volledig afgemixte, ingezongen nummer.

Das best iets om trots op te zijn.

Check nog eens de fotos van de opname dag…

Na ons lied geschreven te hebben we ons nummer ook opgenomen

Ook dit jaren waren wij weer aanwezig bij het Rinus Frasa toernooi voor een muzikale noot(zaterdag 28 mei 2016)

Echter blijft het niet bij alleen muziek maken dit seizoen. Een aantal  muzikanten gaan de uitdaging aan om in augustus te komen voetballen in Everdingen.

Voetballers van het recreantenteam van SC Everstein vormen samen met voetballende muzikanten twee teams.

Dat gaat wat worden …..hou de site maar in de gaten !!!!