Skip to content

Ad Grooten schrijft

GEEN BRUG TE VER…VOOR ZWAJÉ DE LA MIMOL!

 

Er wordt heel wat afgetoeterd in ons land. Muziek maken is natuurlijk ook een prachtige hobby en Nederland is veel blaasorkesten rijk. Soms steekt er een orkest hoog boven de rest uit. En dan bedoel ik niet alleen op muzikaal gebied.

Zwajé de la Mimol is een blaasorkest dat bestaat uit mensen die net iets verder kijken dan hun trombones lang zijn. Altijd paraat als er iets gedaan moet worden voor het goede doel. Steeds bereid een stapje extra te zetten. Muzikanten met het hart op de goede plaats.

Als er dan ook nog sprake is van een avontuurlijke repertoirekeus, van eigen werk, van verzorgde arrangementen en van een onuitputtelijk enthousiasme, kan ik alleen maar een diepe buiging maken.

Voor Zwajé is geen brug te ver. Ik vind het een eer om deel uit te maken van dit muzikale feestje. Dat het dan ook nog te doen is voor de goede zaak maakt het  voor mij helemaal af ! Ik maak niet alleen een diepe buiging voor dit geweldige orkest. Ik neem ook nog mijn hoed af. Zwajé… zjappo!

 

Ad Grooten

Back To Top