skip to Main Content

Ad Grooten schrijft Latin-nummer

Op 9 april as zal Ad Grooten samen met de muzikanten van Zwajé de la Mimol(tijdens een workshop) gaan werken aan de afronding van een eigen Latin-nummer

Dit nummer is in opdracht gemaakt voor ons blaasorkest.

De melodie is inmiddels door Ad al opgenomen , nu de tekst en verdere afwerkingen nog.

Als alles meezit zal het nummer ook deze dag voor het eerst te horen zijn.

Rond 16.00 uur zal Zwajé de la Mimol een optreden verzorgen aan de Waalkade (in Zaltbommel) tijdens de jaarlijkse promenadeloop.
Info Ad Grooten:

Ad Grooten werd op 27 juni 1962 geboren op Curaçao. Hij speelde in diverse bands alvorens hij op Middeloo met een aantal studiegenoten van de studie muziektherapie de folkband Pater Moeskroen oprichtte. In deze band speelde Grooten een belangrijke rol door de meeste teksten te schrijven en nummers te componeren. Met Pater Moeskroen behaalde hij top 10 hits: onder andere Roodkapje en Hela Hola (Tuthola). Grooten speelt allerlei snaarinstrumenten, fluiten en doedelzak. Hij is een veelgevraagde studiomuzikant en schrijft regelmatig liedjes voor andere artiesten. Verder profileert hij zich als schrijver van kinderrepertoire. In 2015 verscheen zijn boek De sprookjeskoningin, met splinternieuwe sprookjes, prachtig geïllustreerd door Martijn van der Linden. Bij dit boek maakte Ad Grooten samen met Ruth Bakker een muzikale theatervoorstelling.

 

Ook is hij actief als vaste tekstschrijver en componist voor de kinderband Cowboy Billie Boem en schreef hij “Sprookjesboom de Musical” voor de Efteling.

 

Hij speelt momenteel bij Paul van Loon en andere snuiters en treedt op met zijn eigen band Mannen van Naam

 

Back To Top