skip to Main Content

Met wensstichting Shamajo op de boot en SBS6

Maanden geleden werden we gevraagd om met een aantal muzikanten de muziek te verzorgen voor wensstichting Shamajo op woensdag 22 juni 2011. Shamajo vervult  droomwensen van iedereen vanaf vier jaar, die vanaf de geboorte (ernstig) meervoudig gehandicapt is en daarnaast een levensbedreigende ziekte heeft.Ondanks het feit dat het optreden op een werkdag plaats vond, meldden maar liefst 22 muzikanten zich om deze dag muzikaal te omlijsten.Dank aan degenen die hiervoor vrij hebben genomen of oppas etc hebben  geregeld!

Op deze dag is een cruise gemaakt met verschillende boten van Kerkdriel naar Heusden.

Wij mochten deze dag plaatsnemen op partyschip de Domani.  Koud was het deze dag niet maar af en toe viel er wel wat regen.

Voor we op de boot gingen hebben we alvast wat muziek gemaakt om de VIP’s (de genodigden) te verwelkomen.Een dankbare taak, want ze genoten stuk voor stuk van de muziek.Een aantal heeft ook even het slagwerk uitgeprobeerd. Voor één VIP die zowel doof als blind is, was dit het hoogtepunt van de dag!  Met 21 boten vetrokken we richting Heusden. Uit onze stad Zaltbommel voeren er ook twee boten mee .Halverwege dropte de politie te water een cameraploeg van SBS6 aan boord. Deze kwamen filmen voor Hart van Nederland (over de bezuinigingen op het Persoons Gebonden Budget, PGB).

In Heusden aangekomen kregen we daar een lekkere pannenkoek aangeboden. Even lekker door Heusden gewandeld en de plaatselijke likeur geproefd. Daarna weer terug op de boot naar Kerkdriel waar we hebben genoten van een overheerlijk buffet.

Wij als club hebben het graag gedaan voor dit mooie doel. Heel mooi om te zien hoeveel er mogelijk is als mensen zich op vrijwillige basis inzetten voor, in dit geval, meervoudig gehandicapten! De meeste hebben ’s avonds nog even SBS gekeken, waar in een flits Zwajé nog voorbij kwam.

Op mooimaasdriel.nl zijn de foto’s van deze dag te bekijken

Back To Top