skip to Main Content

Roparun en Daniel den Hoed kliniek Rotterdam

13 juni 2011

Het is alweer het zevende jaar dat we op tweede Pinksterdag richting Rotterdam gingen .

Muziek maken met gemengde gevoelens tussen vreugde en verdriet. Wederom een optreden voor een goed doel!

De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven“.

Vanaf onze cd opname zijn wij vaste gast bij de Daniel den Hoed kliniek. Langs deze kliniek komen alle teams, zo ook De Bommelerwaardrunners Met dit team hebben we inmiddels een band opgebouwd.

Dit team zet elk jaar weer een topprestatie neer. Zo ook dit jaar . Een hele mooie negende plaats van de 275 deelnemende teams.

Bij hun doorkomst spelen we, hoe kan het ook anders, het nummer “Samen staan we sterk”. Dit nummer is ooit door Gerard Bambacht geschreven voor onze cd. De zangers van de bekende band Pater Moeskroen hebben destijds de zang voor hun rekening genomen. 

Altijd weer even een kippenvel moment. Je moet er eigenlijk bij zijn de sfeer te ervaren.

Dit jaar zouden wij het team opwachten bij terugkomst uit Rotterdam in Kerkdriel. Daar was van alles geregeld op het plein voor de studio  om het team te verwelkomen

Helaas liep hun komst uit zodat we ze niet meer hebben getroffen. RTM Maasdriel en Dijkland besteedden live veel aandacht aan het team uit de Bommelerwaard.

Aangezien we die avond nog een optreden hadden zijn we verder gegaan. Later op de avond zijn Arno Slosser en Pedro Opijnen teruggegaan om in Kerkdriel 300 euro te brengen voor het goede doel in ruil voor het T-shirt van Gerard Bambacht. Dit gebaar werd met een luid applaus ontvangen.

Op zondag 10 juli heeft Gerard Bambacht alsnog zijn shirt retour ontvangen maar nu met de tekst “Samen staan we sterk”erop.

Uiteraard ontbreekt ook ons logo niet op zijn shirt. Komen jullie Gerard nu tegen tijdens de training controleer even of hij het shirt draagt !!

Back To Top