skip to Main Content

Rotsvast voor Roparun groot succes!

De theatervoorstelling Rotsvast voor Roparun in de Bommelse Poorterij is afgelopen zondag een groot succes geworden. De aanwezige toeschouwers werden getrakteerd op een programma dat spetterde van de afwisseling.

Zaltbommel – Natuurlijk was er in de show een belangrijk aandeel weg gelegd voor de muziek van blaasorkest Zwajé de la Mimol, dat samen met de Brandwijk Bommelerwaard Runners garant stond voor een goede organisatie van deze middag voor het goede doel: het mooie werk van de Stichting Roparun. Het orkest van de Karel gaf een bijna Proms-achtige voorstelling van een aantal bekende songs. De band Het Hollands Spoor vertolkte op subtiele wijze samen met het orkest de titelsong van de show: Rotsvast. De dansgroep van Paulette Willemse zorgde op professionele wijze voor een sierlijk stuk ballet op het podium. Het duo Daan en Kees de Bruin zorgde voor de vrolijke zangnoot. En Roparunner Gerard Bambacht bracht wat gevoeligere liedjes, begeleid op piano en gitaar door Angela de Rooij. Heel verrassend was het innemende optreden van de folkgroep Imbue die sfeervolle Middeleeuwse- en Renaissanceklanken ten gehore bracht. Namens de Stichting Roparun gaf Arie Wezemer op een indrukwekkende manier uitleg over het goede doelenwerk dat door de stichting wordt verricht. alle Roparunteams in het land dragen daar hun steentje aan bij. Zoals dus ook de Bommelerwaardse Roparunners. Na afloop was het gezellig napraten in de foyer van De Poorterij. Waarbij de Roparun bij iedereen toch wel het onderwerp van gesprek was. Dat de Roparun leeft in de Bommelerwaard mag wel duidelijk zijn. De opbrengst van deze middag zal toch al gauw een paar duizend euro zijn.

De Brandwijk Bommelerwaard Runners werken nu richting de Promenadeloop van 14 april. En daarna natuurlijk naar de Roparun zelf in het Pinksterweekend.

Kijk voor meer informatie op www.bommelerwaard-runners.nl.
Bron : weekblad De Toren ma 12 mrt 2018

Back To Top